Hautakiven lisänimikaiverrukset ja huolto

 

Hautakiven kaiverrus ja huolto Pirkanmaalle, Kanta-Hämeeseen ja Uudellemaalle

Teemme olemassa oleviin hautakiviin lisänimikaiverruksia, lisänimiä pronssikohokirjaimin, vanhojen kaiverrusten kunnostuksia, puhdistuksia sekä oikaisuja ja arkkuhautauksiin liittyviä kivilaitteiden irroitus- sekä asennustöitä toiminta-alueellamme vankalla ammattitaidolla.

Toimitusaikamme hautakiven kaiverrus- ja huoltotöillä on tyypillisesti 3–8 viikkoa. Teemme edellämainittuja töitä ympäri vuoden joitain poikkeuksia lukuun ottamatta:

- Erittäin isokokoiset muistomerkit, jotka kaiverretaan ja mahdollisesti kunnostetaan hautausmaaolosuhteissa kesäaikana hautausmaalla. Käytössämme on hautausmaakaiverruksiin tarvittava kalusto.
- Joidenkin seurakuntien määräykset hautausmaaympäristön talvisen eheyden säilyttämiseen liittyen. Kivityöt tehdään lumettomana aikana.
- Hautakiven ja mahdollisten reunakivien oikaisutyöt. Tehdään sulan maan aikana.
Isokokoisten hautakivien hautausmaalla tehtävät puhdistustyöt. Tehdään kesäaikana.
Talvella suoritettuihin arkkuhautauksiin liittyvät hautakivien lopulliset asennustyöt suoritetaan vasta kohdeseurakunnan sen salliessa. Tähän vaikuttaa mm. kevään sääolosuhteet ja seurakunnan arkkuhautaukseen liittyvä arkkuhaudan peruskunnostamisen aikataulu.

Lisänimikaiverrus tehdään aina samalla kirjasintyylillä ja koolla kuin kiven muutkin kaiverrukset. Pitkän kokemuksemme ja ammattitaitomme ansiosta teemme myös hyvin vaativat kirjasintyypit, esimerkkinä V-pohjakaiverrukset.

Näin tilaat kaiverruksen tai muun hautakiven huollon

Kun lisänimen kaiverrus tulee ajankohtaiseksi, varmistakaa nimi- ja aikatietojen oikeellisuus sekä nimen tuleva sijainti kivessä. Selvitämme tarvittaessa itse hautamuistomerkin sijainnin hautausmaalla.

Huomionarvoisena asiana mainittakoon että arkkuhautaukseen liittyvä hautakiven sekä mahdollisesti muiden kivilaitteiden irroitustyö täytyy tilata vähintään 15 pv. ennen hautajaisia. Näin varmistamme haudankaivuun onnistumisen oikeassa aikataulussa.

Kaikki kaiverrukseen ja huoltoon liittyvä tilaaminen onnistuu hyvin esim. soittamalla numeroon 0400 237139. Lähetämme pyydettäessä tilausvahvistuksen, josta selviää tietojen oikellisuus ja toimitusaikataulu. Vahvistuksen voi liittää perunkirjoihin, jolloin kulut saadaan varattua kuolinpesältä, jos perunkirjoituksella on jo kiire.

Hautakiven huolto kaiverruksen yhteydessä

Kaiverruksen yhteydessä kannattaa harkita vanhojen nimien uudelleenkunnostusta ja kiven puhdistamista, mikäli ne ovat vuosien saatossa kuluneet huonoon kuntoon. Teemme aina yksilöllisen arvion toimenpiteiden tarpeellisuudesta sekä kustannuksista, jos kaiverrustyön lisäksi on aihetta kiven muuhun restaurointiin.

Hinnoitteluesimerkkejä:

Olemassa olevan hautakiven lisänimikaiverruksen ja mahdollisen kunnostuksen kustannukset ovat aina yksilöllisiä. Hinnoitteluun vaikuttaa esim. uuden nimen kirjain- ja numeromäärä, kaiverrusten pintakäsittely(esim. kultaus tai maalaus), vanhojen kaiverrusten kunnostusmäärä, kiven ja aluskiven koko jos kyseessä on oikaisu sekä arkkuhautaukseen liittyvä kivilaitteiden irroitus- ja paikalleenasennustyö. Seuraavat hinnoitteluesimerkit tyypillisen kokoisiin 1-2m hauta-aloilla oleviin hautakiviin sisältävät kaikki kustannukset sekä kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.

- pelkkä lisänimikaiverrus 350-600e

- lisänimikaiverrus sekä kiven puhdistus 420-700e

- lisänimikaiverrus, 1 vanhan nimen, sukunimen sekä ristin kunnostus ja kiven puhdistus 500-730e

- lisänimikaiverrus, 2 vanhan nimen, sukunimen sekä ristin kunnostus ja kiven puhdistus 600-850e

lisänimi pronssikohokirjaimin 600-1000e

- kiven oikaisut 120-300e kiven koosta riippuen. Isoimmat kivet tuntityönä. 1m hauta-alan kivien oikaisut tyypillisesti 120-150e

- arkkuhautaukseen liittyvät kiven irroitus- ja asennustyöt 120-300e. Reunakivellisen haudan kyseessä ollessa tarjouksen mukaan.

 

Hautakiven kaiverrus ja huolto Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Uudellamaalla

Hautakiven huolto on tärkeä osa muistopaikan ylläpitoa ja poismenneiden läheisten muiston vaalimista. Teemme hautakiven huoltotyöt asiakasta kuuntelevasti ja ammattitaidolla, esimerkiksi:

 • Lisänimen kaiverrus (kullattu/maalattu/puhdas kaiverrus)
 • Muistolaatan toimitus
 • Vanhojen kullattujen kaiverrusten ja koristeiden uudelleenkultaus
 • Vanhojen maalattujen kaiverrusten ja koristeiden uudelleenmaalaus
 • Kiven puhdistus (hiekkapuhaltamalla tai kivipesuaineella)
 • Kiven oikaisu hautausmaalla
 • Hautakiven etupinnan uudelleen hionta, jolloin saadaan lisätilaa (kaivertamalla tai muistolaatoilla) kaikki nimet tiiviimmin tai eri lailla aseteltuna
 • Korokepalojen asentaminen hautakiven ja aluskiven väliin näkyvyyden parantamiseksi
 • Kukkareunakivien toimitus istutusalueen rajaamiseksi
 • Pronssisten koristeiden asentaminen kiven päälle tai etupintaan
 • Reunakivellisen haudan reunakivien oikaisu/uudelleen asennus
Olkaa meihin yhteydessä

Tietoa hautakiven huollosta

Sisältyvätkö kuljetuskustannukset hintoihin?

Kuljetukset sisältyvät hintoihin.

Hautakiveen ei mahdu enää nimiä. Millaisia vaihtoehtoja voitte suositella?

Mikäli hautakiveen ei mahdu uutta nimitietoa kaivertamalla, voidaan nimi lisätä muistolaatalla, suunnittelemalla lisäosa vanhan hautakiven yhteyteen tai hiomalla hautakiven etupinta ja sommittelemalla nimitiedot uudelleen kaivertaen tai laatoin. Haudalle voi hankkia myös uuden hautakiven vanhan hautakiven tilalle.

Teettekö hautakivien kaiverruksia ja huoltotöitä paikan päällä?

Todella suurikokoisia hautakiviä lukuunottamatta kuljetamme kaikki hautakivet kiviveistämölle. Sisätiloissa tehden pystymme takaamaan työllemme parhaan mahdollisen laadun ja toimimaan ympäri vuoden.

Millaiset toimitusajat huoltotöillä on?

Tilauksen vahvistamisesta noin 3–8 viikkoa.

Yhteydenottolomake

Voitte halutessanne ottaa meihin yhteyttä myös täyttämällä yhteydenottolomakkeen tiedoilla, joita tarvitsemme huolto- ja/tai kaiverrustilausten yhteydessä hinnoittelua ja/tai tarjousten tekemistä varten. Olemme Teihin yhteydessä mahdollisimman pian.
Soita Verkkomyymälä