Hautamuistomerkit

Hautakivet ja muistomerkit – Muisto, joka säilyy

Hautamuistomerkki voi olla monella tapaa kaunis ja lohdullinen: sen äärellä kunnioitamme ja muistelemme rakkaitamme. Pysähdymme hetkeksi, uskallamme antaa surun, kiitollisuuden ja monenlaisten tunteiden näkyä. Jokainen hautakivi on ainutlaatuinen ja ansaitsee korkealaatuisen toteutuksen ensimmäisestä yhteydenotostanne asentamiseen ja huoltoon asti.

Kiviliike Sairanen valmistaa yksilölliset hautakivet Hämeenkyrössä yli 60 vuoden kokemuksella. Toteutamme toiveidenne mukaiset muistomerkit laadukkaista kotimaisista kivilajeista, ja uudet hautakivet asennamme ja toimitamme koko Manner-Suomen alueelle. 

Otattehan meihin yhteyttä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, niin voimme palvella Teitä parhaimmalla tavalla. 

Uudet hautakivet

Uniikit hautakivet

Muistolaatat

Verkkomyymälä

Kivilaadut

Suomen rikas luonnonkivistö tarjoaa laajan valikoiman korkealuokkaisia kivilaatuja, joista valmistamme toiveidenne mukaisen muistomerkin läheisellenne. Voitte valita materiaaleista, muodoista ja kaiverruksista mieleisenne: kivilaadut mahdollistavat hautakiven räätälöidyn toteutuksen.

Lue lisää kivilaaduista

Tietoa muistomerkin valinnasta

Mitä hautakiven hankinnassa kannattaa huomioida?

Seurakunnasta voi selvittää etukäteen, minkä kokoisen muistomerkin hautapaikalle voi hankkia. On hyvä myös miettiä, kuinka monelle nimelle hautakivessä olisi hyvä varata tilaa, onko hautakiven ulkonäköön liittyviä toiveita ja paljonko hautakiven hankintaan on suunniteltu sijoitettavan.

Milloin uusi hautakivi kannattaa hankkia?

Lähtökohtaisesti hautakiven hankintaa ei ole syytä kiirehtiä. Rauhassa harkiten lopputuloksesta tulee mieleinen ja aikaa kestävä. Hautakivi kannattaa tilata siten, että sen kustannukset voidaan huomioida perunkirjoituksessa. Hautakivien toimitusaika on kaksi kuukautta. Seurakuntien säännöt ja keliolosuhteet voivat vaikuttaa hautakiven toimitusaikaan.

Mitkä asiat vaikuttavat hautakiven hintaan?

Kiven hintaan vaikuttavat mm. kiven koko, kivilaatu, kiven pintojen käsittely ja muotoilu, tekstin pintakäsittely, koristeet, lyhtyrakenteet, pohjakiven pintojen käsittely, pohjakiven kukka-aukko ja kukkareunakivet.

Voiko malleihin tehdä muutoksia?

Jokaiseen malliin on mahdollista tehdä muutoksia. Muun muassa hautakiven kokoa, kivilaatua, koristeita ja tekstien väriä voidaan muokata. Tarvittaessa voimme myös suunnitella hautakiven täysin toiveidenne mukaisesti.

Kuinka pitkä toimitusaika hautakivillä on?

Toimitusaikamme on kaksi kuukautta. Pohjakivellisille hautapaikoille asennamme hautakivet sulan maan aikaan pääasiassa touko-lokakuun aikana.

Seurakuntien palkkialueille hautakivi voidaan asentaa usein myös talvella. Toimitusaikatauluihin vaikuttavat vuodenaikojen lisäksi seurakuntien omat säännöt hautakiviasennuksista.

Milloin hautakivi maksetaan?

Lasku lähetetään, kun hautakivi on asennettu paikalleen hautausmaalle. Tarjoamme myös joustavia maksuvaihtoehtoja yhteistyössä Klarna AB:n kanssa, jolloin hautakiven voi maksaa pienissä erissä. Mikäli haluatte maksaa hautakiven etukäteen tai Klarna AB ei erittelemättömästä syystä hyväksy luottohakemustanne, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme löytääksemme Teille soveltuvan tavan maksaa tärkeä hankintanne.

Toimitatteko hautakiviä kaikille Suomen hautausmaille?

Toimitamme hautakiviä kaikille Manner-Suomen hautausmaille.

Mitä hautakiven hinta sisältää?

Hautakiven hintaan sisältyy

  • yhden vainajan nimitiedot malliin suunnitelluilla koristeilla
  • lupahakemukset seurakunnalta
  • kuljetus ja asennus
  • 2 vuoden oikaisutakuu
  • aluskiven tarvittaessa
  • voimassaoleva arvonlisävero.

Mitä tarkoittaa haudan haltija?

Hautaoikeuden haltija toimii yhteyshenkilönä suvun ja seurakunnan välillä hautaa koskevissa asioissa.

Soita Verkkomyymälä