Verkkomyymala

Kaiverrukset/Restaurointi


kuva

Lisänimien kaiverrukset sekä restauroinnit

Kaiverramme lisänimiä ja teemme restaurointeja jo olemassa oleviin hautamuistomerkkeihin koko Pirkanmaan alueella. Kun lisänimen kaiverrus tulee ajankohtaiseksi, varmistakaa nimi- ja aikatietojen oikeellisuus sekä nimen tuleva sijainti kivessä. Selvitämme tarvittaessa itse hautamuistomerkin sijainnin hautausmaalla.

Tilaaminen onnistuu hyvin esim. puhelimitse ja lähetämme pyydettäessä tilausvahvistuksen, josta selviää tietojen oikellisuus ja toimitusaikataulu. Vahvistuksen voi liittää perunkirjoihin, jolloin kulut saadaan varattua kuolinpesältä, jos perunkirjoituksella on jo kiire. Toimitusaikamme kaiverrus- ja restaurointitöillä on tyypillisesti 2-4 vk. Teemme näitä töitä ympäri vuoden joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Niitä ovat lähinnä hyvin isokokoiset muistomerkit, jotka kaiverretaan ja mahdollisesti kunnostetaan hautausmaaolosuhteissa kesäaikana. Käytössämme on moderni kaiverruskalusto myös hautausmaaolosuhteisiin.

Kaiverruksen yhteydessä kannattaa harkita vanhojen nimien uudelleenkunnostusta ja kiven puhdistamista, mikäli ne ovat vuosien saatossa kuluneet huonoon kuntoon. Teemme aina yksilöllisen arvion toimenpiteiden tarpeellisuudesta sekä kustannuksista, jos kaiverrustyön lisäksi on aihetta kiven muuhun restaurointiin. Lisänimikaiverrus tehdään aina samalla kirjasintyylillä ja koolla, kuin kiven muutkin kaiverrukset. Pitkän kokemuksemme ja ammattitaitomme ansiosta teemme myös hyvin vaativat kirjasintyypit sekä V-pohjakaiverrukset.

Muutamia yleisimpiä töitä jo olemassa olevaan hautamuistomerkkiin:

Lisänimen kaiverrus (kullattu/maalattu/puhdas kaiverrus)

  • Vanhojen kullattujen kaiverrusten ja koristeiden uudelleen kultaus
  • Vanhojen maalattujen kaiverrusten ja koristeiden uudelleen maalaus
  • Kiven puhdistus (Hiekkapuhaltamalla ti kivipesuaineella)
  • Kiven oikaisu hautausmaalla
  • Hautakiven etupinnan uudelleen hionta, jolloin saadaan lisätilaa kaivertamalla kaikki nimet tiiviimmin tai erilailla aseteltuna
  • Korokepalojen asentaminen hautakiven ja aluskiven väliin näkyväisyyden parantamiseksi
  • Pronssisten koristeiden (esim. linnut) asentaminen kiven päälle tai etupintaan